Ciulinii Baraganului - Povestire pe scurt

     Buna ! Astazi am ales sa povestesc Ciulinii Baraganului de Panait Istrati . Sper sa ajute elevii povestirea mea pe scurt.

     Romanul incepe cu descrierea Baraganului. Marin , sotia sa Anica si copilul lor Matache se vor muta in Lateni , bine cunoscut pentru pestele din belsug.
 Cei trei se vor ocupa cu prinderea si curatarea pestelui . Anica cumpara un cal si o caruta si ii trimite pe cei doi sa vanda pestele in alta parte.Acestia reusesc sa vanda o parte din peste , insa calul moare , iar caruta pierde trei roti. Un prieten le da vestea ca Anica a murit infectata dintr-o intepatura de os de peste.
Ei ajung la conacul Duducai . Marin este nevoit sa plece , lasandu-l pe Matache cu prietenul sau Stirbu. Cei doi vor calatorii pana cand Stirbu  isi va gasi fratele , Costache, la o crasma. Costache ii va lua la el acasa , in comuna Trei Sate.
Deoarece a fost un an secetos , taranii se intorc impotriva boierului. Se creeaza astfel o rascoala . Matache si Stirbu scapa din infern . Matache afla ca tatal sau a fost ucis.
Cei doi pleaca in lume , "cu ciulinii dupa ei".

   Ce parere aveti despre carte? Ma scuzati daca nu a cuprins fiecare detaliu , dar am dorit o povestire pe scurt si la obiect.Care a fost ultima carte pe care ati citit-o?

Etichete: ,