Ucenicul vraciului, volumul 1 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney

Buna! Ma bucur de vacanta si de o carte buna . De mult am dorit sa scriu despre carti , dar nu am mai avut destul timp. Deci , de astazi dau startul maratonului de citit. Prima carte , care este de fapt o serie de carti , este Ucenicul Vraciului. Fac parte din Cronicile Wardstone ,care au ajuns in prezent la 12 volume . Va pot spune ca deja am terminat doua ,insa nu pot da de volumul 3 deocamdata . Mereu m-au atras cartile despre fiinte supranaturale sau cele politiste , aceeasi preferinta o am desigur si pentru seriale. 



Sa va spun cate ceva despre carte , iar daca nu ai citit-o ti-o recomand cu mare drag.
Actiunea se petrece in Comitat , satul Chippenden , unde s-a nascut personajul principal, Tom Ward , al saptelea fiu al unui al saptelea. Din aceasta cauza putem spune ca a fost menit de la nastere sa fie un vraci. Dupa ce parintii il dau in ucenicie viata lui Tom se va schimba radical . Alaturi de magistrul sau , Gregory , Tom va lupta impotriva Intunericului care bantuie Comitatul . Luat sub aripa protectoare a vraciului va invata cate ceva noi in fiecare zi despre duhuri rele si tipurile de vrajitoare , dar si despre cum se poate apara de ele . In scurt timp se va introduce si personajul principal feminin , Alice , o tanara vrajitoare , care va intra pe sub pielea lui Tom , convingandu-l pe acesta sa o elibereze pe Mama Malkin ,o vrajitoare puternica pe care Gregory reusise sa o captureze si sa o inchida intr-un put . 
Vor reusi cei doi sa scape de Mama Malkin? Poate da , poate nu , va las pe voi sa aflati.
 
Daca v-a captivat povestea , dar nu sunteti cititori inraiti , va pot spune ca exista si un film bazat pe primele doua volume din carte . In curand imi voi publica parerile si despre el , asa ca stai cu ochii in patru dupa acel articol.




















Etichete: , , , , , , ,