Eu sunt Alice, volumul 12 din Cronicile Wardstone, de Joseph Delaney Recenzie

Buna tuturor!
Astazi voi recenzia pentru prima data o carte in limba engleza. Aceasta carte se numeste Eu sunt Alice si  nu a fost inca tradusa si la noi, dar poate fi gasita atat in PDF, cat si pe site-uri care vand carti in limbi straine. Eu am citit-o destul de repede, nu are un limbaj greoi, iar partea frumoasa cu cititul in PDF a fost ca aveam dictionar inclus, asa ca de fiecare data cand gaseam ceva necunoscut, puteam cauta. Aceasta carte este povestita din perspectiva lui Alice, care a decis sa plece in Intuneric pentru a recupera cutitul care se gaseste in domeniul Necuratului. Acelasi cutit cu care va fi sacrificata de Halloween pentru a scapa odata si pentru totdeauna de Necurat. Alice a acceptat rolul pe care il va avea, dorind doar sa se razbune pe tatal ei, care este chiar Necuratul.

Descrierea facuta de editura

De-a lungul anilor, Alice a luptat rău alături de vraci și de ucenicul său, Thomas Ward. Dar acum Alice este singură - în domeniul întunericului. Iar creaturile pe care ea le-a ajutat să le elimine, au acum șansa să se răzbune. Alice trebuie să caute arma necesară pentru a distruge Necuratul pentru totdeauna.

Parerea mea

In aceasta carte este prezentat drumul si peripetiile prin care trece Alice in Intuneric. Ghidata la inceput de Pan, un vechi zeu, Alice se intalneste cu Thorne, uncenica lui Grimalkin, ucisa de neomul Tusk. Dupa ce Thorne o ajuta pe Alice sa se orienteze in acesta lume, totul ia o intorsatura atunci cand o va trada, dand-o pe mana vechilor dusmani pe care i-a adunat in viata cealalta. In momentul tradarii, cartea incepe sa fie povestita in trecut, inca din perioada uceniciei lui Alice, atunci cand inca statea cu mama sa Osoasa Lizzie. Lizzie gaseste un ou care poseda puteri magice si incearca sa afle tot despre ce poate face. Se intalnesc si cu Betsy Gammon, un fel de vrajitoare de apa( Betsy este cea care a pus-o pe Throne impotriva lui Alice in lumea Intunericului) Ce puteri va avea oul? Ce treaba are Betsy si de ce vrea razbunare? Va scapa Alice din ghearele dusmanilor? Va recupera cutitul?

Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

Da, o recomand. Nu am nici o idee cand va aparea si in Romania, dar cred ca in anul 2018, sa speram. Ii acord 5 stelute pentru ca tare mult mi-a placut.

Etichete: , , , , ,