Idei creative: 5 pasi de urmat atunci cand decorezi camera BEBELUSULUI



Prichindelul tau mai are putin pana va sosi pe lume si tu inca nu ai apucat sa ii decorezi camera? Nu stii ce ar trebui sa cumperi si de unde sa incepi tot procesul de amenajare? Daca vrei ca micutul tau sa creasca intr-un mediu placut si linistit, astfel incat sa se dezvolte cat mai armonios cu putinta, este cazul sa iei masuri in aceasta directie. De asemenea, pentru a te asigura ca nu treci niciun aspect esential cu vederea, citeste acest articol si descopera cele mai creative sugestii pentru decorarea camerei bebelusului tau.


Iata care sunt cei 5 pasi de urmat cand decorezi camera unui nou-nascut:


1.Alegerea culorilor
Primul pas pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand incepi amenajarea camerei celui mic este, fara doar si poate, alegerea culorilor. Acest lucru se refera atat la pereti si pardoseala, cat si la piesele de mobilier. Pentru a reusi sa creezi o ambianta placuta pentru prichindel, opteaza pentru culori neutre, calme, astfel incat sa poti alege toate obiectele din incapere cu usurinta. De asemenea, tine cont de faptul ca micutul va avea nevoie de odihna si evita culorile aprinse.

2.Piesele de mobilier
In ceea ce priveste piesele de mobilier, ai grija sa nu aglomerezi foarte tare camera si concentreaza-te pe obiectele cu adevarat utile. In acest sens, un patut, un dressing si o masuta de infasat sunt de nelipsit. De asemenea, achizitionarea unui balansoar de pe site-ul https://www.bebelas.ro/camera-copilului/scaunele-balansoar.html este o idee excelenta, pe care ar trebui sa o pui in practica. Astfel, vei reusi sa ii amenajezi camera prichindelului tau intr-o maniera placuta si, in acelasi timp, practica.

3.Lumina si corpurile de iluminat
Pentru a-i oferi bebelusului tau lumina de care are nevoie, atat in timpul zilei, cat si in timpul noptii, este foarte important sa ai in vedere acest pas. In acest sens, asigura-te, in primul rand, ca ferestrele camerei sunt suficient de mari, astfel incat razele soarelui sa poata patrunda in incapere, insa fara sa-l deranjeze. De asemenea, achizitioneaza un corp de iluminat cu led, pentru ca diferenta dintre lumina naturala si cea artificiala sa nu fie sesizabila. Daca vrei sa faci o alegere potrivita, vezi aici mai multe proiectoare led si alege unul de interior, cu lumina neutra sau alba. Fara indoiala, cel mic va dormi linistit, indiferent de ora.

4.Jucariile
Jucariile reprezinta un detaliu extrem de important, intrucat acestea nu doar ca vor fi principala atractie pentru prichindel, insa ele pot schimba in totalitate intregul aspect al incaperii. Indiferent de tipul de jucarii pentru care vei opta, ai grija ca acestea sa se integreze in decorul camerei si, de asemenea, sa nu reprezinte un pericol pentru junior. In plus, in primii ani de viata ai celui mic, ar fi de preferat sa eviti achizitionarea jucariilor de plus, intrucat acestea reprezinta o sursa bogata de praf si bacterii.

5.Obiectele decorative
Bineinteles, obiectele decorative nu ar trebui neglijate, pentru ca acestea te vor ajuta sa ii personalizezi camera prichindelului tau. Din acest motiv, ai putea renunta la ideea de a cumpara aceste obiecte si, in schimb, le poti crea chiar tu. De exemplu, poti inrama o pereche de botosei crosetati sau ii poti scrie numele, in cazul in care ai gasit deja unul, pe unul dintre pereti, folosindu-te de hartie colorata. Cu siguranta, daca nu vei alege obiecte decorative standard, camera micutului tau va capata o valoare mult mai mare.

Iata, asadar, care sunt cei 5 pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand decorezi camera pentru bebelusul tau si cateva sugestii creative, care te pot ajuta in acest demers.