Lucruri pe care sa nu le mai amani, pentru o viata fericita


Oricine isi doreste ca lucrurile din viata lui sa mearga cat mai bine posibil, insa, desi greu de crezut, multor oameni le este frica de faptul ca ar putea lua o decizie gresita facand unele schimbari in viata lor. In urmatoarele randuri, veti gasi un top al lucrurilor pe care oamenii nu le schimba, de dragul confortului.
Un loc de munca toxic
Pentru cei care sunt angajati intr-un loc unde nu se mai simt apreciati, inclusi sau chiar li se fac anumite nedreptati, cea mai buna solutie este sa inceapa sa aplice in alta parte. Insa, de cele mai multe ori, angajatii respectivi au teama ca nu vor gasi ceva mai bun, ca nu e momentul potrivit, adancindu-se in problema, pana nu vor mai fi in stare sa plece. Bineinteles, problemele vor continua, iar iluzia ca acestea se vor estompa este principala greseala a angajatului care accepta astfel de lucruri. Fiecare dintre noi are dreptul la un job unde munca sa este apreciata si remunerata corespunzator, iar falsele probleme pe care si le face angajatul in mintea sa sunt doar piedici in calea dezvoltarii profesionale pe care o merita.
Cand esti pregatit sa iti iei carnetul de conducere?
O alta frica pe care o au unele persoane este legata de a-si lua carnetul de conducere. Desi poate au chiar si masina pe care o pot conduce, acestia se gandesc ca nu sunt pregatiti, le este teama ca vor avea un accident auto, din vina lipsei de experienta in condus sau nu pot trece, psihic, peste o drama din familie care are legatura cu acest domeniu. Insa, astazi, exista masini tot mai sigure si mai usor de condus, asa ca nu rata bucuria de a te ocupa de propria masina, de a te putea deplasa, oricand vrei si ai nevoie, cu masina personala, de a cumpara piese de caroserie pe Revizieshop.ro, atunci cand cele dinainte se uzeaza.
Deschiderea catre o relatie de dragoste serioasa
Multe persoane sunt speriate de o relatie serioasa, insa toata lumea are nevoie de afectiune. In principiu, conform psihologilor, cei ce refuza sa se implice intr-o relatie cu angajamente serioase sunt tot cei care au cea mai mare nevoie de iubire. Neimplicarea intr-o relatie de dragoste cu toata fiinta se pune, de cele mai multe ori, pe seama lipsei sentimentelor dintre parteneri sau a divergentelor pe care acestia se intampla sa le aiba, la un moment dat. Insa, fara sa ne dam seama, acest lucru se intampla pentru ca anumite probleme din trecut au ramas nerezolvate si continua sa ne afecteze relatiile de orice fel. O relatie bazata pe incredere si respect se poate transforma in iubire, iar acest lucru ne poate umple golul din viata, mai mult decat credem.
Standardele societatii, cu privire la felul in care aratam
Se spune ca doar noi insine trebuie sa ne fim cei mai mari critici, dar ce facem cand societatea ne impune sa fim intr-un anumit fel? Pentru ca fiecare este liber sa faca ce vrea cu trupul sau, nu inseamna ca trebuie sa ia aceasta libertate ca pe raspunsul la toate intrebarile. Daca, pana acum, femeile trebuia sa aba corpuri de fotomodel, in ultimul timp, sursele media au inceput sa vehiculeze ideea conform careia si femeile plinute arata foarte bine si au dreptul sa se simta bine in pielea lor. Insa aceasta poate fi o capcana: daca nu conteaza atat de mult cum aratam, atunci de ce, brusc, se militeaza pentru femeile mai plinute? Fiecare are dreptatea sa, dar cum ramane cu sanatatea?
Kilogramele in plus ar trebui sa ne ingrijoreze pentru sanatate, nu neaparat pentru cum ne fac sa aratam. Se cunosc atatea boli pe care le fac cei care nu scapa de kilogramele in plus si, totusi, se pune accent doar pe cum arata persoanele in cauza. Daca te gandesti la sanatatea ta, atunci nu fii confortabil/a cu ceea ce iti da sau nu voie societatea sa fii, ci cu ceea ce stii ca e bine pentru tine. Asadar, la Dr Sorin Parasca poti incerca lipoaspiratia, operatie de succes prin care grasimea in exces este eliminata din organism. Vei arata mai bine si te vei simti, garantat, de milioane, dupa aceea!
Sa ii asculti pe altii e mai important decat sa vorbesti tu
In cele mai multe cazuri, ne dovedim, unii altora, ca nu stim sa ascultam. Atunci cand o persoana incearca sa ne spuna ceva ce poate chiar ne-ar fi de folos, avem tendinta de a ne apara, ca si cand ceea ce urmeaza sa auzim este un repros nemeritat sau o rautate gratuita. Cand a fost ultima data cand ti-ai lasat interlocutorul sa spuna ce are de zis, ca apoi sa vii si tu cu argumente solide? Apararea in fata a tot ce nu ne convine nu inseamna neaparat cea mai buna cale pentru noi. Ascultand ce au altii de spus despre noi ar putea sa ne ajute sa devenim cea mai buna versiune a noastra, intr-o lume in care falsitatea ce ascunde adevaratele intentii rele a devenit o virtute a oamenilor care “stiu sa se faca placuti” de cei care se lasa pacaliti de aparente. Acest tip de persoane vor, mai degraba, sa isi atinga scopurile si nu ii intereseaza, cu adevarat, de tine.

Concluzionand, se poate afirma faptul ca cel mai bun moment de a incepe o schimbare la tine a fost ieri, asa ca incepe chiar de azi sa lasi deoparte emotiile negative, opreste-te din a lua drept lege ceea ce altii iti spun si filtreaza fiecare informatie, pana vei ajunge sa te construiesti pe tine… adica, pe adevaratul TU, care inca te asteapta sa il descoperi!