Viata e usoara, nu-ti face griji de Agnes MartinLugand Recenzie

Buna tuturor!
Zilele trecute va vorbeam despre prima carte citita scrisa de Agnes MartinLugand, si anume Oamenii fericiti citesc si beau cafea. Dupa ce acea carte m-a lasat cu un final extrem de urat, am gasit pe net ceea ce parea continuarea ei. Fericire mare, asa poate avea si personajul principal un final fericit, mi-am zis. Am cautat-o rapid in PDF, incantata ca o pot citi si dandu-i o a doua sansa autoarei. Daca nu stiti, in cealalta carte, Diane isi pierde sotul si fiica intr-un accident de masina, il intalneste pe Edward, de care se indragosteste, insa in final il paraseste, spunand ca nu isi poate uita sotul. Ei bine in aceasta carte am aflat continuarea vietii Dianei.

Produs publicat in 2016 de TreiData aparitiei: Noiembrie 2016Format: 130x200Tip coperta: BrosataNumar pagini: 232

Descrierea facuta de editura

Intoarsa din Irlanda, Diane este hotarata sa inceapa o viata noua la Paris. Cu ajutorul prietenului sau, Felix, redeschide cafeneaua literara Oamenii fericiti citesc si beau cafea, oaza ei de liniste. Acolo il intalneste pe Olivier. Un barbat bland si atent, care intelege refuzul ei de a deveni din nou mama, dupa pierderea cumplita pe care a suferit-o. Dar o intamplare neasteptata o bulverseaza pe Diane si ii spulbera toate certitudinile. Va avea ea oare cu rajul de a-si construi un nou camin?

Cateva lucruri despre autoare si debutul ei

"Talentul de povestitoare al lui Agns Martin-Lugand este incontestabil - cunoaste in profunzime alfabetul complicat al iubirii." - Le Figaro"
Agns Martin-Lugand are un simt innascut al povestirii." - L'Express
Dupa ce a profesat ca psiholog timp de sase ani, Agns Martin-Lugand s-a dedicat scrisului, publicandu-si primul roman, Oamenii fericiti citesc si beau cafea in regim propriu, pe platforma Kindle Amazon, in decembrie 2012. Remarcata rapid de bloggerii atenti la mediul literar virtual, a trezit interesul Editurii Michel Lafon, care i-a propus debutul in lumea editoriala traditionala. Odata ce romanul sau a aparut in catalogul Michel Lafonsi, s-a vandut numai in Franta in peste 300 000 de exemplare, a fost asigurata si traducerea lui in mai multe limbi europene, printre care spaniola, italiana, polonezasi turca. Drepturile de ecranizare au fost achizitionate de producatorul american Harvey Weinstein. La Editura Trei, romanul Oamenii fericiti citesc si beau cafea a aparut in 2016.

Parerea mea

Cartea incepe prin prezentarea Dianei, care a revenit la vechiurile obiceiuri, izolare si cafenea. Isi petrece ceva timp alaturi de prietenul ei cel mai bun, care o incurajeaza ca isi gaseasca alt iubit.Il intalneste pe Oliver, se imprieteneste cu el, iar in scurt timp parca simte ca il iubeste. Totul se complica atunci cand, la o intalnire vor da peste Edward, fostul ei iubit despre care Oliver nu stia. Diane il prezinta ca un amic pe care l-a cunoscut cat a stat in Irlanda. Incepand de acum, sentimentele Dianei pentru Oliver se pun sub semnul intrebarii. Dupa vizita lui Edward la cafenea, Diane afla ca Abby, matusa lui Edward si prietena ei, este foarte bolnava, fiind nevoita sa mearga in Irlanda la ea. Oare acest drum in Irlanda ii va trezi vechile sentimente pentru Edward? Ce surprize va intampina ajunsa acolo? Pe cine va alege? Oliver sau Edward?

Puncte tari

Puncte slabe

O recomand, sau nu?

O recomand daca ai citit prima carte, chiar trebuie sa vezi ce intorsatura ia viata Dianei. Daca te gandesti sa citesti aceste doua carti, le recomand daca iubesti cartile despre viata, lucrurile care se pot intampla in viata( cu putine exagerari) si putin mai multa iubire pe alocuri. Astea fiind spuse, ii dau 3,5 stelute, pentru ca nu ma pot hotari deloc. Pe goodreads a primit 3, ca sunt eu mai zgarcita. 

Etichete: , , , , , , , ,