Divergent de Veronica Roth Recenzie

Buna tuturor!
In sfarsit am citit si eu Divergent de Veronica Roth, cu toate ca am vazut filmul inainte. Sunt de parere ca cele doua sunt identice, asta numesc eu film bun. Am vazut filme bazate pe carti, insa multe "fac de ras cartea". Hai sa lasam aceasta discutia aceasta si sa va povestesc despre carte.


Primul volum al seriei Divergent (Allegiant) a fost declarat de Publishers Weekly si Amazon unul dintre cele mai bune 100 romane ale anului 2011
In curand film produs de Summit Entertainment (producatorii Twilight)
O singura alegere iti hotaraste prietenii
O singura alegere iti defineste idealurile
O singura alegere iti determina credinta pentru totdeauna
O singura alegere te poate transforma radical
Intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior, societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti). In fiecare an, intr-o zi anume, tinerii in varsta de saisprezece ani trebuie sa-si aleaga factiunea careia ii vor fi devotati pentru tot restul vietii. In ceea ce o priveste pe Beatrice, ea trebuie sa hotarasca daca ramane alaturi de parintii ei sau alege factiunea care considera ca i se potriveste cel mai bine. In cele din urma, alegerea pe care o face va surprinde pe toata lumea, inclusiv pe ea insasi.
In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si se straduieste sa afle cine sunt cu adevarat prietenii ei si, de asemenea, daca o poveste de dragoste cu un baiat uneori fascinant, alteori enervant, isi poate gasi locul in viata pe care ea si-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toata lumea deoarece fusese prevenita ca i-ar putea aduce moartea. Si, pe masura ce descopera un conflict care ia treptat amploare, amenintand sa destrame societatea aparent perfecta in care traieste, afla ca secretul ei ar putea-o ajuta sa-i salveze pe cei dragiā€¦ sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, tradari sfisietoare, consecinte uimitoare si o neasteptata poveste de dragoste.
Titlu: Divergent
Autor:Veronica Roth
Editura: Leda Edge
Numar pagini: 448
Rating-ul meu pe Goodreads: 5/5
                                     

Actiunea este plasata intr-un Chicago distopic, unde oamenii sunt separati in factiuni.
Actiunea este prezentata din perspectiva lui Beatrice Prior, o tanara in varsta de 16 ani, crescuta in factiunea Abnegatiei. La aceasta varsta ea este supus unui test care ii poate schimba total viata, isi poate   atribui alta factiune. Dar ceva ciudat s-a intamplat la testul sau de aptitudini, este divergenta, ce inseamna nici ea nu stie, insa stie un singur lucru, ca trebuie sa ascunda acest lucru de lumea intreaga. Cu toate ca isi iubea familia, Beatrice simte nevoia sa se duca in factiunea Neinfricatilor. Acolo va trebui sa se lupte, sa se mentina in factiune, altfel va fi aruncata inafara orasului, acolo unde sunt cei fara factiune. Dar totul se schimba cand il intalneste pe Four. Va reusi sa se adapteze?



Aceasta a fost recenzia mea pentru cartea Divergent scrisa de Veronica Roth, pe care o recomand cu mare drag si careia i-am oferit 5 stelute din 5 pe Goodreads.

Etichete: