Harry Potter și piatra filosofală (#1) de J.K.Rowling

Buna tuturor!
Uite ca a venit timpul sa citesc si eu Harry Potter de J.K.Rowling. Astazi va povestesc despre primul volum si anume Harry Potter si piatra filozofala.
Dupa cate lucruri bune am auzit despre ea, ma bucur ca nu m-a dezamagit. Este o carte minunata si magica, potrivita tuturor gusturilor si varstelor, chiar daca este destinata copiilor. Sunt sigura ca si tu ai auzit de ea, dar hai sa iti povestesc cate ceva despre ea.

In Harry Potter si Piatra Filozofala, tanarul Harry Potter (Daniel Radcliffe) are o viata nu tocmai usoara. Parintii lui au murit cand el era inca un copil, iar el a fost crescut de matusa Petunia si unchiul Vernon. La varsta de 11 ani primeste o scrisoare misterioasa de la Scoala de Magie si Vrajitorie Hogwarts si de aici aventurile lui devin magice.


Titlu: Harry Potter și piatra filosofală
Autor: J.K.Rowling
Numar pagini:266
Editura: Arthur
Rating pe Goodreads: 5/5


Harry Potter, un baietel in varsta de zece ani, a fost dat in grija surorii mamei sale dupa ce parinti sai au murit in urma unui teribil accident. Parintii sai au fost ucisi de Cap-De-Mort, iar Harry a fost singurul supravietuitor, el fiind cel care a reusit sa ii vina temporar de hac vrajitorului Cap-De-Mort, scapand doar cu o mica cicatrice pe frunte in forma de fulger. La familia Dursley nu va fi ingrijit bine, deoarece unchiul, matusa si varul sau erau Incuiati, acestia fiind oamenii care nu ii suportau pe vrajitori. Harry primeste o misterioasa scrisoare, care starneste ingrijorare in familie, unchiul stiind semnificatia ei. Dupa nenumarate scrisori si incercari de scapare, dupa Harry vine Hagrid, cel care detinea cheile de la scoala de magie Hogwards. Tanarul Harry afla ca este vrajitor, iar tocmai acum incepe actiunea, trasnaile pe care le face la scoala, prietenii pe care ii face.
Aceasta autoare este fantastica, a creat o lume magica, care isi merita faima. Personajele sunt fantastice, extrem de bine conturate, actiunea este la fel de ampla.
Este absolut uimitor cum a reusit sa incadreze atat de multe fiinte magice fara a parea prea trasa de coada. Avem unicorni, varcolaci, vrajitori, capcauni si multe alte animale fantastice.
Urmareste si un mic caz de investigatie, extrem de bine pus la punct si abia astept sa ma uimeasca in continuare.
Asadar, aceasta a fost parerea mea despre primul volum din Harry Potter, Harry Potter si piatra filozofala.

Etichete: , ,