Exorcistul

Buna tuturor!
Astazi voi face recenzia unei carti pe care am cumparat-o de la editura RAO cu vocherul pe care l-am primit la superblog.
Coperta a fost lucrul care m-a facut sa mi-o doresc, avand o coperta minunata din punctul meu de vedere. Editia este una de buzunar, insumeaza 408 pagini si are scrisul destul de mic.
S-a citit destul de greu, insa a fost o carte destul de buna si cu siguranta nu regret ca am citit-o. 



Descrierea facuta de editura:

Publicat pentru prima data in 1971, Exorcistul, unul dintre cele mai controversate romane, a devenit un fenomen literar. A stat 57 de saptamani pe lista de bestselluri din New York Times, dintre care 17 pe locul 1.
Inspirat dintr-un caz real de posesie demonica a unui copil, din anii 1940, Willian Peter Blatty a creat un roman clasic, care o are in prim-plan pe Regan, fiica de 11 a unui actrite din Washington, DC. Un mic grup de oameni hotarasc ca trebuie sa o salveze pe fetita de la aceasta soarta cumplita, iar drama care rezulta de aici este palpitanta si ingrozitoare.

Parerea mea

Povestea urmareste viata unei actrite, Chris MacNeil si a fetitei sale de 11 ani, Regan despre care se crede ca ar avea o boala mintala. Dupa ce mama isi da seama de acest lucru, isi va duce fata prin toate spitalele, incercand sa o ajute, insa totul pare in zadar. Dupa numeroase teste cu rezultate negative, doctorii o indruma pe tanara mamica catre biserica.  Moartea suspecta a lui Burke va trezi suspiciuni in mintea lui Kinderman, cel ce se va ocupa de investigatia acestui caz. Dupa luni intregi in care mama va crede ca fata ei sufera de o personalitate multipla, parintele Karras ii da de inteles ca probabil au de a face cu un demon. Ma opresc aici cu firul narativ deoarece nu vreau sa stric suspansul altor persoane.
Sunt doua lucruri care m-au deranjat la aceasta carte, faptul ca povestea incepe destul de lent, actiunea propriu zisa incepe destul de greu, iar celalalt lucru este finalul destul de vag. Dar cartea are si multe lucruri frumoase, o actiune inedita, un subiect interesant, personaje puternic conturate, un fir narativ destul de usor de urmarit, aici pot spune ca pentru cititorii mai tineri va fi mai greu de inteles firul narativ.
Per total cartea a fost o lectura placuta, iar acele doua neplaceri legate de ea m-au facut sa ii ofer 3,5 stelute din 5 pe GoodReads pe care le-am rotunjit la 3.
Tin sa le multumesc celor de la SuperBlog si Editurii RAO pentru ocazia de a citi aceasta carte.

Etichete: , ,