Misery de Stephen King Recenzie

Buna tuturor!
O noua zi, o noua carte de Stephen King citita. In ultimele zile ale anului trecut am lecturat cu mare drag alta carte de la acest autor, Misery, preferata mea de pana acum.
Toti cei ce ati citit Stephen King stiti ca el are un stil mai aparte de scris, foloseste cuvinte vulgare sau descrieri indecente care uneori pot fi deranjante, dar acestei carti ii lipseste aceasta caracteristica aproape in totalitate.
Stephen King este un autor destul de nou pentru mine, insa am o multime de carti de la el pe wishlist si ma supara faptul ca sunt extrem de rare in acest moment, insa am auzit ca editura Nemira planuieste o reeditare a lor in anul 2018.


Autor:Stephen King
Produs publicat in 2015 de Nemira
Data aparitiei: Februarie 2015
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 384
Rating GoodReads: 5 stelute

Descrierea cartii:

O fioroasa drama intr-un act, cu doua personaje si un singur decor, in care un celebru autor, ingrijit si torturat cu sadica tandrete, este prizonierul propriei fictiuni, iar tortionarul este cititorul sau cel mai entuziast si devotat...
Misery Chastain este eroina unui ciclu de romane „duioase“, dar parintele ei, scriitorul Paul Sheldon, e hotarat sa o dea uitarii… Pana cand Annie Wilkes, o fosta infirmiera si fanatica admiratoare a personajului si a creatorului sau, il „recupereaza“ pe Sheldon dintr-un accident de automobil. Si celebrul autor este obligat s-o reinvie pe Misery, sa rescrie ultimul episod, numai pentru Annie si sub vigilenta ei supraveghere. Dar tensiunea atinge cote insuportabile si curand devine limpede ca sfarsitul cartii va fi si sfarsitul unuia dintre cei doi...

Parerea mea:

In acest roman ne este prezentat un episod din viata scriitorului Paul Sheldon, care in urma unui accident de masina este ranit grav si rapit de cea mai mare fana a lui. Annie este personajul negativ, psihopat al acestui roman. Aceasta il va lua pe Paul la ea acasa, il va lega de pat si il va ingriji in modul ei, fiind fosta asistenta. Paul este cunoscut pentru scrierea romanelor cu Misery, personajul favorit al lui Annie, pe care Paul l-a omorat in ultimul sau roman. Cand Annie afla acest lucru toata furia se revarsa asupra lui Paul obligandu-l sa o readuca la viata pe Misery. Romanul este psihologic, urmand tratirile lui Paul in acel infern, modurile sale de evadare, sentimentele care il incearca. Pentru mine Misery a fost o adevarata capodopera pe care o recomand cu mare drag iubitorilor de horror psihologic.



Etichete: , , , ,