Regina Rosie de Victoria Aveyard Recenzie

Buna tuturor!
Vacanta de iarna a fost extrem de productiva pentru mine citind 9 carti, majoritatea ajungand in topul preferatelor mele. Toate vor avea sau au deja o recenzie aici pe blog, assa ca le poti cauta la sectiunea carti.
Regina Rosie este o carte controversta avand ratinguri de 4-5 stelute pe GoodReads, dar si de o steluta. Din fericire pentru mine a fost o carte minunata pe care am adorat-o extrem de mult.
Cartea face parte dintr-o serie de 4 carti, doua traduse si la noi, iar a treia urmand sa apara in februarie la editura Nemira.



Autor: Victoria Aveyard
Editura: Nemira 
Colectie: Young Adult
Numar Pagini: 464
Rating GoodReads: 5 stelute


Descrierea cartii:

Lumea lui Mare Barrow este impartita in doua dupa culoarea sangelui: cei cu sangele comun rosu ii servesc pe cei cu sange argintiu elita societatii cei care sunt dotati cu puteri supraumane. Mare face parte din rosii si-si duce traiul de pe o zi pe alta ca hot intr-un mic sat de la tara pana cand destinul o aduce in fata regelui a reginei si a tuturor nobililor unde ea descopera ca este si rosie dar si argintie cu puteri nebanuite.
Ca sa ascunda adevarul regele o obliga sa minta si sa joace rolul unei doamne dintr-o Inalta Casa pierduta cu o putere impresionanta si o promite de mireasa unuia dintre fiii lui astfel devenind o printesa argintie. Pe masura ce patrunde si mai adanc in lumea argintiilor Mare risca totul si isi foloseste noua pozitie pentru a-i ajuta pe cei din Garda Stacojie un grup de rebeli rosii. O miscare gresita ii poate aduce moartea dar in jocul periculos in care a intrat singura certitudine este tradarea.
„O lume volatila si o eroina fara egal.“ – Booklist
„Un thriller plin de imaginatie in care iubirea si revolutia se ciocnesc iar puterea si dreptatea sunt intr-o lupta pe viata si pe moarte. N-o veti putea lasa din mana.“ – USA Today


Parerea mea:

Cartea ne-o prezinta pe Mare Barrow, o fata cu sange rosu, o fata care nu are drepturi, deoarece argintii conduc lumea. Mare este un hot, castigandu-si banii prin furt, atat pentru ea cat si pentru familia ei. Cu doi frati plecati la armata, cu o sora mai buna decat ea, cu un tata grav bolnav si cu o mama blanda, Mare risca si ea sa ajunga la armata deoarece implinea varsta de 16 ani. Dorind sa il salveze pe prietenul sau, aceasta incearca sa se inroleze in Garda Stacojie, cei care i-au promis ca o vor scapa de armata. Intr-un bar intalneste un baiat misterios cu ajutorul caruia va ajunge sa lucreze la castelul argintiilor. Din greseala Mare afla ca detine puteri, puteri pe care le au doar cei cu sange argintiu, decoperind astfel ca este o rosie, dar si o argintie. Povestea este captivanta, are si iubire ca majoritatea cartilor Young Adult, o actiune previzibila la inceput, insa pe parcurs lucrurile devin mult mai complicate. Am adorat aceasta carte si o recomand din tot sufletul si abia astept sa ajung la volumul 2.



Etichete: , , ,