Foloseste dezinfectanti medicali pentru pastrarea igienei

Buna tuturor!
Astazi vom vorbi despre igiena, mai exact despre dezinfectanti medicali. Daca lucrezi intr-un domeniu cum ar fi: domeniul medical sau frizeria, prezenta dezinfectantilor este obligatorie pentru a pastra igiena la locul de munca, dar si pentru protejarea clientilor de bacterii si alte lucruri urate. Un loc curat si dezinfectat va fi mai placut de catre clienti, astfel acestia se vor intoarce si a doua oara. Dezinfectantii pot fi de mai multe feluri, fiecare contribuind intr-un anumit mod la dezinfectarea locului de munca. 

1. Dezinfectant pentru maini

Dezinfectantii sunt disponibili in diferite gramaje, dar recomand gramajul cel mai mare deoarece niciodata nu ai destul. Acesta este un produs pentru uz profesional, are actiune rapida, fiind ideal pentru utilizari frecvente in cabinetele medicale, intre pacienti. Substantele protectoare si hidratante pentru epiderma asigura echilibrul lipidic prevenind aparitia zonelor uscate si senzatia de piele crapata dupa utilizari multiple, intr-un interval de timp relativ mic.
Mod de utilizare: Inainte de folosire mainile se spala si se usuca. Se aplica o cantitate de 3 ml si si maseaza bine pe maini. Este de preferat sa scoatem bijuteriile.

2. Dezinfectant pentru suprafete

Este o solutie ideala pentru dezinfectarea rapida cu efect maxim asupra suprafetelor de lucru, a obiectelor de inventar si a microaeroflorei din spatiile private sau din zona de sanatate publica. Este recomandata utilizare pentru dezinfectarea scaunelor de tratament, a suprafetelor uniturilor dentare, pieselor de mana (turbina, contraunghi, piesa dreapta), bratelor de sustinere a lampilor, instrumentelor stomatologice de otel, aluminiu, cupru, silicon sau cauciuc, dar si a altor suprafete de lucru din spatii private si zone de sanatate publica. Este o solutie cu proprietati detergente si dezinfectante, fara aldehide, cu un spectru larg de actiune biocida, creat in functie de reglementarile normelor armonizate europene privind dezinfectia. 

3. Dezinfectant instrumenar

Este indicat ca instrumentarul sa fie curatat in cel mai scurt timp de la folosire. Dispozitivele medicale de unica folosinta nu pot fi decontaminate si reutilizate. Instrumentele chirurgicale se deschid cat mai mult posibil. Cele compuse din mai multe componente se dezasambleaza piesa cu piesa.
Respectati intocmai instructiunile de pe ambalaj/din fisa privind modul de utilizare adecvat. In functie de gradul de murdarie se prepara solutia cel putin o data pe zi.
Dezinfectantii sunt potriviti  pentru instrumentar medical si ustensile de laborator. De asemenea, sunt  alegerea ideala pentru saloane – cosmetice, frizerii, manichiura si pedichiura, dar si pentru colectivitati. 
Cam atat am avut de spus despre dezinfectantii medicali. Sper ca articolul meu v-a ajutat.

Etichete: